Hund og Menneske

Det er ikke hundens oppgave å dekke menneskenes behov.

Det er heller ikke barna sin oppgave å dekke foreldrenes sitt behov. Det er vår oppgave som voksne å dekke våre egne behov, la barn få være barn, hund få være hund. Være for oss selv alt vi trenger for å fylle opp kontoen med egenkjærlighet, egen omsorg, tillate sår å heles, gi slipp på stategier og mønster som hindrer vår kraft fra å leves ut, slik at vi gir fra en full konto, fra hjertet.

Det er en alt for stor oppgave for hunden å skulle prøve å leve opp til forventinger som skapes fra et ubalansert sted i oss, derfor har vi et hav av utfordringer, det som blir kalt adferds problemer men som er helt enkelt uvitenhet fra oss mennesker. Vi prøver å forme et individ inn i en illusjon, uten forståelse eller kunnskap om hvordan arten/individet fungerer og hvor vi pålegger dem våre traumer.

Ofte skaffes hund fordi vi tror at det vil gi oss en følelse vi mangler, i håp om at hullet fylles.

Det er mye som skal læres, det er mye som skal erfares, det er mye grensesetting som skal på plass, det er mye utvikling, det er mange skritt som skal gås. Det krever enormt med tilstedeværelse, fysisk styrke og mental utholdenhet for å være en trygg og god leder som hunden ønsker å la seg lede av. Det krever viljen til å lære om seg selv og hvordan egne handlinger påvirker relasjonen. Respekt skal vises, tillit skal bygges og kjærlighet skal gis og mottas.

Jeg håper i fremtiden at vi blir mer bevisst, både når det kommer til det å få barn så vell som hund, at vi er der i oss selv hvor vi kjenner at vi er klare for å være en god leder/forelder. At vi er villig til å gjøre det som trengs, for å bidra til en trygg oppvekst/utdanning.

En god leder for meg er en som går foran som et eksempel, som lever det i ydmykhet og ærlighet ikke fordi han/hun er født sånn men fordi han/hun velger å lære, vokse, utvikle seg, gjøre det som kreves for å skape trygghet rundt seg. Ikke perfekt, bevisst.

Det finnes likheter i det å få barn og det å få hund, begge er helt dønn avhengig av at andre ivaretar en, dekker behovene, beskytter, gir kjærlighet og bygger en trygg relasjon hvor tillitt og respekt går begge veier.

Husk at det vi lærer bort gjennom våre handlinger, er det individet vil være med å bidra til omgivelsene sine, på godt eller vondt.

Jeg håper og drømmer om at vi kommer dit en gang i fremtiden at vi ser at det tjenestegjør oss selv og våre omgivelser at vi er emosjonelt modne, healet sår før vi velger å bære frem barn og ta til oss valp. Slik at vi bidrar til at individene kan være seg selv, uten å bli prosjesert traumer, at det er den voksne som tar ansvar, slik at individet kan leve ut sitt liv og sine ressurser, leve sin reise og bidra med masse unikt til denne verden.

Det er mange her på jorden i dag som velger å bryte generasjons mønster, healer sår og sørger for at det stopper der, som velger å leve livet hvor egenkjærlighet er leddet som forener kropp og sjel sammen, og tråkker opp nye stier, så kanskje er vi nærmere enn vi tror? Hvor dette er normalen. Det starter med deg og meg, og vi kan velge å bryte generasjons mønster, heale og leve ut vår kraft i møte med verden.

Lyset i meg, hilser til lyset i deg🌟

Line

Ønsker du å lese mer av blogg innlegg, trykk på følge knappen, så vil du motta på Mail når nye innlegg deles.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s