Uncategorized

Vekst og endringer i relasjoner, hvordan omfavnes de?

Det å lære og utvikle oss er en naturlig prosess av livet. Det å være i bevegelse er en viktig del for å ikke bli for komfortabel innenfor komfortsonen. Det er først når vi tar steget utenfor og møter frykten uten å la oss stoppe, vi vokser.

Når en utfordring er akseptert og gjennomført, vil en ny dukke opp når tiden er inne. Utenfor egen kontroll, men en naturlig del av den reisen vi er på. For det er i disse utfordringene læring ligger, og det er her vår sjel har visdommen til å møte det som kommer med innsikt og lærdom. Slik at vi integrer og tar med oss visdommen der det trengs.

Ved å være åpen og i bevegelse har man tillit og ser gaven i utfordringene som kommer, samtidig aksepterer de følelsene det trigger. For mye av læringen som menneske ligger i å akseptere og møte følelsene som dukker opp. I følelsene ligger det mye informasjon som tar oss dit vi trenger å se for å gi slipp og forløse.

Endring skjer ikke kun i en selv men endringer skjer rundt oss. I relasjoner til mennesker og hunder. Hunder er også på sin reise og er i endringer når vi tillater de å være seg.

Den jeg var for et år siden er en annen enn den jeg er i dag, det gjelder også min læremester av en hund Bea. Den versjonen Bea var for et år siden er en annen en, enn den hun er i dag. Nye sider tar plass i både hun og meg.

Nye utfordringer og mer læring kommer til meg når tiden er moden for å lære akkurat det jeg trenger å styrke. Å dette finner jeg enormt interessant for jeg erfarer gang på gang, at jeg kjenner et område hvor jeg trenger å styrke i en tid i forkant, så plutselig viser hundene gjennom handling slik at jeg må finne en løsning på akkurat det jeg har grublet på. Ganske uforberedt, men det viser meg alltid en løsning som jeg igjen kan bistå andre med. For det henger sammen alt det som erfares, og det er ingen tilfeldigheter når dette skjer.

Det viser meg gjennom den største gaven, igjen og igjen, at svaret finnes inni meg. Det er ikke noe som skal hentes utenfra. Inspirasjon kan hentes utenfra, men lærdom og læring gjennom hjertet skjer når vi lærer gjennom egne erfaringer, slik at vi kan være det.

Det er vakkert det å erfare vekst og utvikling i relasjoner. For meg er det et tegn på ubetinget kjærlighet og frihet. Et sted hvor man er fri til å bevege seg i den retning som er riktig for en selv. Hvor man omfavner relasjonen i mange omganger, for livet er vekst.

Sjelen har behov for vekst.

Det å følge hjertet betyr ikke at det er den enkleste veien, heller motsatt etter min erfaring. Men det er her den indre stillheten og friheten ligger. Det er når vi møter frykten i stedet for å la den begrense oss, vi er i stand til å erfare hvilke enorme muligheter som ligger foran oss. Det er her vi lever kontra overleve.

Hvordan opplever du endringer i deg selv?

Hvordan møter du deg selv når utfordringer kommer din vei?

Varm hilsen, Line

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s