Uncategorized

En sjeleforbindelse som sådde frø!

Jeg har alltid hatt med meg en sterk overbevisning at det er alltid noe man kan gjøre for å forbedre en situasjon. Jeg har ikke vist hvordan eller hva som skal til. Når noen sa: sånn er det, eller sånn vil det alltid være, så tenkte jeg alltid, trenger det virkelig å være sånn? Jeg har alltid hatt en indre tro på at livet ikke trenger å være så vondt og vanskelig. For en indre stemme har alltid visket og gitt meg troen på noe mer, en annen virkelighet og sannhet.

Min bestemor hadde et tøft liv som resulterte i at hun begynte å drikke mye når barna, altså min pappa og hans søsken ble eldre. Hun ble skilt ved dom noe som var ganske så uvanlig på den tiden fordi ekteskapet mellom henne og hennes mann var destruktivt både for henne og barna. Hennes mann ,altså min bestefar som jeg aldri har møtt i fysisk forstand, hadde en vanskelig barndom som han dessverre aldri fikk healet i seg selv, som gjorde at handlingene hans skapte negative konsekvenser i omgivelsene.

Bestemor var et menneske som inspirerte meg på så mange måter.

Hun valgte å slutte å drikke etter at barna hennes så hvor det var på vei, og ikke ønsket å ha barnebarn i hennes nærvær så lenge hun drakk.

Hun sluttet å drikke, fordi familien var viktigere for henne. Hun valgte å gi slipp på det vonde, hun valgte kjærligheten til tross for alt hun hadde vært igjennom.

Som barn opplevde hun å miste sin kjære mor, brått og uventet. En tøff oppvekst. Hun hadde 5 barn med en mann som ikke bidro med familien. Hun jobbet på natta for å tjene penger, kjørte aviser selvom hun ikke hadde lappen.

Jeg husker jeg ble så satt ut når hun fortalte at hun ikke hadde lov til å kjøre bil, jeg tenkte jeg har den badass bestemoren. Men for henne handlet det om å sørge for at barna kunne være mette. Dekke et helt grunnleggende behov for å overleve.

Hennes tidligere mann giftet seg på nytt, de hadde ikke mye å leve av. Selvom bestemor ikke hadde noe særlig til overs valgte hun allikevel å gi av sine klær til hans nye kone, for at hun skulle ha det bra.

Jeg kunne sitte i timesvis å høre bestemor fortelle, jeg hadde uendelig med spørsmål fordi hun med sin styrke inspirerte meg. Og jeg ville vite hva det var som gjorde at hun på tross av alt hun hadde opplevd allikevel valgte kjærligheten. Jeg fikk aldri noe dirkete svar. Men jeg tror det er nettopp som var styrken, kjærligheten.

Jeg husker jeg sa til bestemor at hun burde skrevet ned sin historie slik at den kunne leve videre, men det var aldri i hennes interesse. Du kan skrive du Line, sa hun. I det øyeblikket sådde hun et frø i meg.

Bestemor og min pappa ( hennes sønn) er to mennesker/sjeler som har vist meg i fysisk form at det er alltid noe man kan gjøre for å forbedre en situasjon. De har vist og inspirert meg gjennom handling, slik at jeg fikk styrke og tro ikke bare bevisst men også ubevisst, når tiden var inne til å gjøre nettopp denne reisen i meg selv. For vi trenger andre mennesker for å finne styrker og ressurser i oss selv. Vi trenger inspirasjon og vi trenger å se og høre at det er mulig. Ingen har lik reise, men vi kan lære mye av å dele og kanskje inspirere de som ser verdien av nettopp den innsatsen og reisen man har hatt.

Kanskje har du en eller flere i dine omgivelser som viser deg noen ressurser som du trenger?

For vi lærer av både vanskelige relasjoner og gode relasjoner. Å det er jo ofte sånn at gode relasjoner ikke alltid er gode. Å vanskelige relasjoner ikke alltid er vanskelige.

Det er noe denne reisen virkelig har lært meg er at alt kan heales, når vi velger å se kjærligheten og være tålmodige i tillit til det større bilde. Det er oftere en dypere grunn og noe vi skal lære fra et sjele perspektiv når vi erfarer utfordringer i nære relasjoner.

I år er det 9 år siden bestemor forlot denne dimensjonen. Jeg har hatt gleden av å kjenne hennes nærvær fra den andre siden, jeg har også vært så heldig å følge hennes reise inn i lyset der hun ble gjenforent med sine nære sjeler.

Hun har en helt spesiell plass i mitt hjerte og jeg kjenner hennes lys nå mens jeg skriver i takknemlighet om gaven hun ga meg som menneske🙏🏻❤️ Takk Bestemor🙏🏻