Uncategorized

Psyke = sjel

Jeg har virkelig fått kjenne hva det gjør med kroppen å gå på medisiner som mennesker/fagpersonell hevdet ville holde ‘sykdommen’ i sjakk. Både i tiden med medisiner og i tiden etter.

Samtidig mottok jeg ord som, «du kommer aldri til å bli frisk, dette er noe du må leve med resten av ditt liv». «Medisinene vil hjelpe deg». «Dette er noe du må akseptere»

Jeg er av den oppfatning at det å akseptere en situasjon er av viktighet for å kunne gi slipp og gå videre. Men å akseptere andre sin sannhet, som inneholder kontroll og frykt er ikke veien å gå.

Det er trist å tenke på at dette pågår fortsatt hver eneste dag.

Visste du at psyke betyr sjel? Ordet stammer fra gresk mytologi, det en personifisering av menneskesjelen. Enkelte oversetter det til livskraft. Dette synes jeg er veldig interessant og satt i gang en refleksjon i meg. ‘Psykisk syk’ kan oversettes til sjele syk, eller nedsatt livskraft. Å med det gir ordet en helt annen mening, og det å medisinere noen som er sjele syk, forsterke blokkeringene, ta mennesket lengre ifra kontakten med sin egen sjel. Som så sårt trenger å heales, å hente tilbake fragmenter for å bli hel. Alt dette ble for meg Igjen helt uforståelig.

Hva er det som har sørget for at psykiatrien har blitt tatt så langt vekk fra sannheten? Er det bevisst for å tjene penger? Hvem tjener på dette? Hva har gjort at mennesker har kommet så langt vekk fra sin natur? Vi vet at mat og vitaminer spiller en stor rolle i hvordan sinnet har det. Vi vet at naturen har evnen til å gi mennesker ro og innsikt, uavhengig om man ‘liker’ natur eller ikke. Vi vet at fysisk aktivitet spiller en stor rolle for sinnet. Vi lærer av handlinger ikke av ord. Ord som blir formidlet uten hold eller kraft bak, vil ikke gi mottageren noe. Hvorfor foregår ikke behandling ute? Hvorfor brukes det ikke dyr i større grad, vi vet hvilken effekt de har. Hvorfor er det ikke praktiske timer hvor man kan lære å bli bedre kjent med seg selv? Hvorfor er ikke fokuset på å lære å lytte til seg selv? Ingen andre kan vite hva som er best for en. Vi er alle her på jorda for å lære helt unike ting.

Livet er tøft i perioder, og for noen mennesker tøffere. Jeg tror at de menneskene som opplever de tøffeste takene, de har også en sterkere ubegrenset kraft inni seg som er sterk nok til å løfte seg ut av det vonde. Heale seg selv i de rette omgivelsene. Livet er ikke ment for å være tøft hele tiden, det er kun et begrenset tankesett. Hvis vi ikke forløser det vonde som ligger i underbevisstheten, så trigges det frem igjen og igjen å mange vil oppleve det som at man gjenopplever smerten og tar det med seg i sine omgivelser. Sånn vil den negative spiralen fortsette, helt til man velger å møte det.

Jeg mener helt ærlig at jeg hadde ikke tatt denne reisen i meg selv om jeg ikke hadde fått med sjele nivået mitt. Den delen av meg som vet at jeg er en del av noe større enn meg selv. Den delen som har gitt kraft og lys når det har vært som mørkest. Den delen av meg som har gitt meg styrken til å overgi meg i tillit til møte mine største frykter. Den delen i meg som vet hvilken vei jeg skal, selvom det er en ukjent vei og jeg ikke aner hva som venter. Den delen i meg som vet at jeg aldri er alene for på den andre siden strømmer den ubetingete kjærligheten. Så selvom frykten har røsket i kjernen har jeg kjent kraften, når jeg har tatt til mot å åpnet hjertet.

Kraften er der tilgjengelig når som helst. Om vi kjenner den eller ikke er basert på energi nivået vårt. Negative tanker og følelser setter seg i kroppen, akkurat som traumer og vonde opplevelser. Det blokkerer energi strømmen. Derfor er det så viktig at vi mennesker lærer oss selv å kjenne. Finner vår måte å forløse og rense, slik at vi lærer å ha flyt i energi nivået vårt. Lærer oss hva som er vårt eget og andres slik at vi kan leve trygt i vår egen sannhet. Fylle oss selv med kjærlighet. Være den vi Er.

Å heales krever at omgivelsene støtter prossesen, jeg fulgte hjertet mitt og var en del av et felleskap med mennesker som støttet i ubetinget kjærlighet. Med en menneskelig veileder, universiell kraft og andre mennesker som stod i sine prosesser. Alle 3 nivåene ble dekt og del av prossesen, det fysiske, energimessige og sjelemessig. Dette har gitt meg så enorm stor tro på hva vi mennesker er i stand til å gjøre når vi støtter hverandre fra et hjerte. Ser kjærlighet også i det utfordrende, for det gir oss vekst som mennesker når vi velger å åpne opp.

Jeg kjenner at det ansvar jeg har med å dele mine erfaringer blir større og viktigere i tiden som kommer.

Ønsker å takke deg for at du tok deg tid til å lese dette innlegget. Del gjerne om du ser verdi i budskapet.

Hjertelig takk🙏🏻❤️

Varm hilsen fra Line