Uncategorized

Work in progress.

Jeg kommer aldri til å bli utlært, ei heller har jeg noe ønske om det.

Jeg prøver, jeg snubler( som en rot i skogen gledelig minte meg på under joggeturen), jeg lærer og jeg utvikler meg. For meg er det et godt tegn og noe jeg skaper for min fremtid for det betyr at det er bevegelse og fremgang.

Den siste tiden har min hund Bea hatt utfordringer med kroppen etter en skade. Det betyr at det første og aller viktigste behovet en hund har, mosjon, har ikke blitt dekt. Det gjør at det blir ubalanse på et nivå.

3 nivåer som alle har sine behov, det gjelder også hund. Fysisk, energi og sjel, hunder har ikke tanker som oss, men de har behov for å bli utfordret og stimulert mentalt for å være i balanse. På samme måte som de trenger å bruke seg fysisk, for å kanalisere ut energien for å være tilfredse. Eller trenger å gi og motta kjærlighet.

Det er mine tanker om hva det ville innebære som har begrenset lignende situasjon tidligere. Det at hunden har mer energi fordi den ikke har fått bruke seg som den har behov for er fakta, men ved å endre mine tanker, være veldig bevisst på egen energi, stimulere hunden annerledes så har hunden evnen til å være balansert. Det krever mer av oss som fører. For meg har dette vært en enorm gave, det å få erfare en skade som setter hunden ut av sin vanlige rutine. Jeg har lært masse og fått tatt i bruk ressursene mine i stor grad.

Vi har funnet en god løsning på utfordringen sammen som et team. Ved at jeg handler etter å ha lyttet til henne og meg selv.

Det finnes ikke tilfeldigheter og vi får det vi trenger. Det at kroppen ikke fungerer etter mine forventinger er noe jeg selv har hatt utfordringer med. Denne tiden som Bea ikke har hatt mulighet til å være fysisk aktiv i samme grad som tidligere har gitt meg et nytt perspektiv. Jeg har lært gjennom henne.

For meg handler dette i bunn og grunn om å se nærmere på alle områder hvor jeg har begrenset meg selv med et tankesett og med det begrenset de rundt meg. Det å være i bevegelse, lære, utvikle seg personlig og profesjonelt. For alt henger sammen.

For meg er det å leve med dyr en av de sterkeste spirituelle opplevelsene, nettopp fordi når vi velger å åpne oss, være ærlig med oss selv så lærer vi enormt mye av det de speiler. De responderer ut ifra energi i sine omgivelser.

For meg er det, det spirituelle handler om, være åpen og ærlig, ta eieransvar for egen reise. Frigjøre seg fra begrensingene i hodet å leve fra hjerte. Akseptere alt man er, ta i bruk ressursene og gi av seg selv. Leve ut drømmer, lidenskap og kall.

«Det var et barn som sa til en veterinær en gang, på et spørsmål om hvorfor hunder lever så kort i forhold til mennesker. Det er fordi hunder er fullkomne, mens vi mennesker har mer å lære sa barnet.»

Det gjør meg så ydmyk og takknemlig å tenke på deres oppgave gjennom livet for oss mennesker.

Hjerte hilsen fra Line

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s