Uncategorized

Mannen som fulgte hjerte sitt❤️

Jeg har lyst til å dele en opplevelse jeg hadde i dag, som var til stor inspirasjon for meg. Kanskje kan den inspirere noen andre også?

Jeg hadde den siste dagen i dag før jeg reiser på kurs. Den ønsket jeg å tilbringe i naturen, i mer urørt terreng. Etter en koselig tur med Uber sjåføren Bahman i går, hjem fra stranden. Snakket vi litt å han tilba seg å kjøre meg dit i dag. Han var godt kjent i området jeg ønsket å reise til, og sa han gjerne kunne kjøre meg dit. Klokken 10 stod han utenfor hotellet med et varmt smil. Han startet med å stille meg litt spørsmål om hva jeg gjorde mens jeg var her osv, jeg forteller at jeg er her for å gå være med på kurs som er tilknyttet jobben min. Så spør han, gjør det du driver med deg lykkelig? Jeg svarer at det er min lidenskap og det gir meg gaven av å leve fra hjerte. Han svarer med kjærlighet, fantastisk, etter mitt syn er det det aller viktigste i livet.

Vi ble sittende å snakke om livet og han delte sin historie om hvordan han endte som uber sjåfør. Han fortalte at han ble sendt hit av sin far som 18 åring fra Iran. Hvor faren hadde sterke meninger om at han skulle bli som han. Etter en stund her i USA startet han å jobbe i en restaurant som vaskehjelp og var veldig fornøyd med å kunne tjene penger for å klare seg selv. Men han turte ikke å fortelle sin far om jobben før det hadde gått 6 mnd. Han hadde fått streng beskjed om å kun fokusere på skole. I en telefon samtale tok han mot til seg å fortalte at han hadde jobbet i restaurant og lurte på om det var greit om han skiftet retting på college. Han ønsker å kunne jobbe med hotell. Faren ble opprørt og mente han hadde blitt påvirket av dette landet. Han hørte ikke fra sin far på en uke. Da han ringte sier faren, vi kan ikke kontrollere deg fra denne avstanden. Han stilte sønnen et spørsmål er det dette du virkelig vil? Bahman svarte ja. Da sier faren at det er greit men sørg for å bli best i det du gjør.

Bahman forteller dette øyeblikket med så mye kjærlighet og det var sterkt for meg å føle der jeg satt og lyttet. Han fikk den bekreftelsen han trengte av sin far til å følge sin egen retting i livet. Dette var 40 år siden. Etter college og master i hotell næring flyttet han til Los Angeles og begynte å jobbe med hotell. Han jobbet seg oppover og etter mange år endte han opp som utvikler for bar og resturantene i en av USA største hotell kjede. Han forteller om et liv hvor han har reist verden rundt i jobben sin, han har sett mye og opplevd enda mer. Men for to år siden sier han til sin kone, at han ikke ønsket å reise mer, han ønsket å tilbringe mer tid med kona og datteren sin. Han sier opp jobben sin , men føler han har lyst til å drive med noe. Etter en samtale med sin kone hvor hun nevner uber etter de har snakket om hva han elsker å gjøre. Nemlig å kjøre bil og snakke med mennesker. Registrerer han seg som Uber sjåfør. Han forteller meg at han fulgte hjerte sitt og fyller nå livet med det han elsker og det gjør han så lykkelig.

Vi kjører rundt mens vi leter etter det stedet sjelen min sier jeg skal ut å gå. Det er nemlig sånn jeg lever livet mitt. Jeg følger den indre stemme. Noe han syntes var vakkert.

Han forteller at hans mor var muslim og faren var jødisk, han var lært opp fra ung alder til å respektere alle uansett religion og synspunkter og var så takknemlig for å ha arvet disse verdiene av sin mor. Han selv var ikke religiøs men han var spirituell. Vi stoppet for en do pause og står å ser ut fra klippene, havet som skyller innover med vinden som drivkraft. Han sier til meg: selvom jeg ikke er religiøs så må det finnes en Gud, et menneske kan ikke skape noe så vakkert som Moderjord. Det ble et sterkt øyeblikk for han sier dette rett fra hjerte og kraften kjennes.

Han deler med meg at det viktigste for han er at mennesker ikke lyver. Han forteller at som sjef var det en av de viktigste kvalitetene han var opptatt av. Han ønsket at mennesker kunne dele med han slik at de kunne finne løsninger sammen, både på jobb og privat. Han sier til meg, jeg har nemlig som yngre løyet mye men han hadde lært hva det skapte i livet. Så han snudde det og brukte det som sin sterke ressurs i møte med andre.

Etter en do pause, litt sightseeing på et vakkert sted og en 1.5 time hadde gått kom vi frem til dit jeg kjente jeg skulle gå. Jeg hadde ikke registrert inn på uber appen denne turen, så når vi kom frem spurte jeg hvor mye jeg skulle betale. Han svarer at det var han en glede å kunne kjøre meg i disse vakre omgivelsene, så han ønsket at jeg ikke skulle betale noe. Jeg spør om han mener det, da svarer han med, jeg lyver aldri. Jeg ble tom for ord og gjorde så godt jeg kunne med å vise min takknemlighet. For meg så var dette kjærlighet, ubetinget kjærlighet.

Den største gaven for meg handlet ikke om pengene men om inspirasjonen han ga meg av å dele sin vakre historie, og ved å være seg selv❤️

Ikke det at det er noe galt i å ta betalt for noe man elsker, tvert om. Det er egenkjærlighet i det å fastsette verdi på det man tilbyr. Men det viste meg at han gjør det han gjør fordi det gir han dypere mening, og det var et vakkert samspill mellom han og meg. Hvor vi begge ga og tok i mot.

Mannen som fulgte hjerte sitt, sa fra seg de materialistiske ‘tegnene’ på suksess og står trygt i sitt valg overfor andre mennesker og deres forventinger av hvilket liv han velger🙏🏻

Inspirasjon❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s