Uncategorized

Takk!

Med dette innlegget så har jeg lyst til å hedre alle de menneskene jeg møter som spør om de får lov til å hilse på min hund før de gjør det, både mennesker med hunder selv og de uten. Ofte får det negative for mye fokus. Etter at vi har flyttet til mer folksomme områder enn hva vi har vært vandt til på lenge, har vi virkelig fått testet ut mye forstyrrelser. Vi har trent mye i forskjellige omgivelser hele veien , men nå de siste mnd har vi bodd i forskjellige hjem på forskjellige steder. Det gir et dypere innblikk i den kollektive bevisstheten på de forskjellige områdene, for det er jo sånn at alt hva vi gjør, påvirker de vi møter. Feks på steder hvor mesteparten lar hundene hilse i bånd foran fører mens hunden har høy energi eller kanskje usikker energi. Vil da på disse områdene skape mer av det, for de som ikke har en forståelse av hva det skaper i hundeholdet vil da fortsette fordi vi lærer av hverandre på godt og vondt.

Men jeg har så mange gode opplevelser hvor mennesker spør pent før de handler, for meg er det respekt og kjærlighet🙏🏻 ❤️

Når mennesker spør så gir det lederen av hunden mulighet til å kjenne etter energimessig om det passer akkurat der og da. For det er mange faktorer som spiller inn, men det aller viktigste er hvilken energi har hunden akkurat i det øyeblikket, og hvilken energi næres. Er hunden ung og mer sårbar eller er den eldre og har større forståelse av forskjellene? Hunder har ingen behov for å bli hilst på av fremmede mennesker utover å bli vandt til forskjellige mennesker og håndtering som ung, men da i ordnet forhold for at de skal lære håndtering og mennesker. Det behovet for å hilse er et menneskelig behov, og en forventing hunden lærer seg om dette er noe man gjør gjentatte ganger. Men igjen alt kommer an på hvilken energi og i hvilket system vi setter det i, om det blir noe negativt eller positivt for hunden og så igjen for oss.

Jeg har lyst til å dele en opplevelse jeg hadde her for noen dager siden, for det vil gi dere et innblikk i hvordan jeg lever det.

Her om dagen var jeg innom foreldrene mine og satt min hund i bånd innenfor gjerdet. Det kom en eldre mann forbi som er en nabo, og i det han skulle gå forbi får han øye på Bea, ( min hund) Bea ser han og hopper opp på to ,klar til å møte han. Dette er vanligvis en situasjon hvor jeg ville fortalt mannen at når du ser, snakker eller tar på hunden så anerkjenner du den energien og belønner noe som ikke er ønskelig, som i dette tilfellet høy energi og står på to inntil gjerdet.

Men i dette tilfelle kjente jeg med en gang at her er det noe mer, jeg valgte å trekke meg tilbake og observere situasjonen for her kom Bea the healing dog frem, som er en del av hennes ressurser. I løpet av deres korte møte myknet denne mannen opp og det lyste glede av hele han. Jeg har aldri sett han sånn noen gang, ei heller at han på disse 17 årene jeg har hatt hund vist noe som helst interesse. Jeg vet at jeg hadde ikke klart å gjøre det samme for han som Bea gjorde der og da. For meg er dette vakkert og et godt eksempel på samspillet mellom hund og menneske. Jeg kjenner Bea godt å har lært meg å slippe hun til i situasjoner som er dypere enn vi kan forstå, samtidig så trygg på at hun vet forskjellen på hva jeg forventer av henne i de forskjellige situasjonene. Det krever at jeg er åpen for å lære hele veien.

Det finnes ingen fasit men vi kan være lydhøre, være tilstede og lese situasjonen. Energi er hele tiden i bevegelse så det kan ikke vites på forhånd hva som er det beste å gjøre. Mitt beste tips er å bli godt kjent med seg selv og så sin hund, da vil du få evnen til å skille, å ‘se’ med hjertet. Ha en klar intensjon med hvorfor du gjør som du gjør.

Takk til alle dere som spør om å få hilse på hunder, viser respekt og sprer kjærlighet🙏🏻❤️ Og takk til alle dere andre som gjør at vi hundeeiere blir testet på å være tilstede og lese situasjonene der og da🙏🏻

Varm hilsen fra Line

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s