Personlig veiledning

Kontroll!!!

Trenger vi egentlig å kontrollere?

Etter en samtale med et vakkert menneske om akkurat dette temaet satt det i gang en dypere refleksjon i meg.

Jeg tror ikke vi trenger å kontrollere noe som helst. Jeg tror behovet for kontroll er et produkt av indre uro og frykt. Et mønster, for mange ubevisst. Det er noe i oss selv vi ikke ønsker å møte eller forstår, så vi velger å kontrollere det vi tror lar seg kontrolleres. Jeg har selv vært i den posisjonen hvor jeg kontrollerte livet, det som var utfordrende med det er at frustrasjonen blir enda større. Fordi det man sender ut kommer tilbake i retur og plutselig så er det både innvendig og utvendig uro. Dette kontroll behovet er der som en informasjon til oss selv om at noe må endres.

Vi kan styre tankene våres og skape det vi ønsker. Men kontrollerer vi, vil vi aldri føle det vi søker.

Vi blir preget som barn, men velger vi å ikke ta ansvar og bryter adopterte mønster som voksne. Healer oss selv for å gjøre hjertet helt. Så arver de neste generasjonene det samme. Det er vårt ansvar å ta eieransvar over eget liv.

Se hvor det har ført oss til nå. Krig, rasisme, hat, dømmer hverandre. Tror at vi er de eneste i universet. Samtidig er vi i ferd med å bruke opp jordens ressurser. Hjemmet til alle mennesker og dyr. Det er vårt felles hjem, her og nå.

Vi besitter evnen til å gi slipp. Vi er faktisk helt nødt for å kunne gå videre, å gi slipp på det som har vært. Når vi gir slipp på noe gammelt åpner vi opp for noe nytt.

Jeg sitter nå å fundere å kjenner på en enorm takknemlighet for at jeg har tatt denne reisen innover i meg selv, og dermed har noe å gi andre.

Sett nærmere på hvorfor jeg hadde behov for å ta kontroll og hvor mye det igjen kontrollerte meg.

Reisen gjennom forsvars muren og inn i hjertet løfter livet inn i en ny dimensjon. En dimensjon hvor jeg kan stå trygt i min egen kraft, være åpen og fortsette og utvikle meg. Hvor alt jeg har erfart tidligere erfares på nytt men med en helt annen kraft. Hvor tilliten til egen reise og det større bildet er forsterket. Drømmer og lidenskap blir manifestert.

Det gjelder for livet så vell som i hundeholdet. En relasjon bør være basert på respekt, tillit og kjærlighet. Når vi mennesker lever etter det får hundene være seg selv på en naturlig måte. Beholde sin balanse, blir sett for hvem de er. Da kan vi være der å lede de til å stå tryggere i seg selv. Det samme med barn. I det vi mennesker gir slipp på eierskapet og retter fokuset mot hva man kan gi og bidra med, så gir vi fra hjertet og ikke fra hodet. Det blir ubetinget istedenfor betinget.

Jeg tror på kjærligheten, det er den som vil gjøre den store forskjellen. Ikke bare kjærlighet til andre. Men den kjærligheten vi har til oss selv. For vi kan kun elske andre med styrken av hvor dypt vi elsker oss selv. Kjærlighet handler ikke om å få men om å gi, ubetinget. Men vi kan ikke gi noe vi ikke har.

Jeg ønsker dere en fantastisk påske☀️

En utfordring: Gjør noe som er utenfor komfortsonen din. Da kommer veldig ofte kontroll behovet frem og vi får evnen til å utvikle oss som mennesker. Vi gir slipp på begrensinger og åpner opp til noe nytt i oss selv. En indre reise.

Et steg av gangen.

Lykke til!

Varm hilsen fra Line

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s