Personlig veiledning

Vi kan skape den verden vi ønsker, men vi må først starte med oss selv.

Nelson Mandela sa en gang : Først må du være ærlig med deg selv. Du kan aldri ha innvirkning på samfunnet hvis du ikke har endret deg.

Reisen innover i meg selv har vært noe av det mest skremmende og utfordrende jeg har valgt noen gang. Det er rart med det men jeg ble liksom trygg og komfortabel med å være der jeg var selvom jeg hadde det vondt, man blir etterhvert god på å ha det vondt. Det gir en form for mestring, det dekker menneskelig behov. En tilstand med frykt for egen kraft og sitt eget potensiale. Men jeg vet med meg selv at det hadde vært enda mer skremmende å blitt igjen der jeg var.
Det er også sånn at denne reisen innover gir de aller største gavene. Det som innerst inne har vært håp og drømmer blir plutselig til virkelighet. Og dette ved å ta et steg av gangen. Det er som å kle av seg et plagg av gangen, klær som ikke passer den man er, hvor man til slutt står der naken og i kjernen av den man er. Avkledd andres sannheter, forventinger og krav. Så begynner man å kle på seg. De klærne som passer ens egen sannhet. Står i stil med den man dypest sett er. Et plagg av gangen, steg for steg.
Det har liksom vært en sånn greie i vårt samfunn at man ikke unner andre å skinne. Så man har bidratt til å dimme lysene til andre isteden. Nå er tiden inne for å løfte hverandre og glede seg på andres vegne. Ikke være så opptatt av hva andre tenker og mener, for det er ikke av betydning. Hvis ikke andre kan glede seg på dine vegne er det ikke ditt, men dem sitt. De er ikke i stand til å se ditt lys fordi de har ikke funnet sitt eget. For hvert menneske som tar den modige reisen innover i seg selv, vil lyset spre seg. Ved å bryte ut av mønstre som har gått igjen i generasjoner så kan vi ved å leve trygt i vår egen sannhet, skape en bølge av kjærlighet.
Livet skjer og utvikler seg uavhengig av hva vi velger, det vi kan velge er hvordan vi møter livet og hva vi tiltrekker oss.
For meg har det i stor grad handlet om å tørre å overgi seg til livet, ha tillit til meg selv. Bygge tillit ved å ta valg fra hjertet. Lære at å feile betyr å vokse og det krever mot å prøve og feile. At det å møte begrensinger og frykt er en naturlig del av det å vokse og utvikle seg. Det er skummelt å kaste seg inn i det ukjente, hjernen vår er skrudd sammen på den måten for å beskytte oss mot farer. Men det er ingen reel fare å stå trygt i seg selv. Det er ingen reel fare ved å ta eieransvar over eget liv. Det er ingen reel fare med å stole på sin indre kraft.
Vi kan skape den verden vi ønsker oss, men vi må først starte med oss selv.

Jeg avslutter dagens innlegg med et sitat fra Nelson Mandela: Den største ære i å leve ligger ikke å aldri falle, men å komme seg opp igjen hver gang vi faller.

Varm hilsen fra Line

2 tanker om “Vi kan skape den verden vi ønsker, men vi må først starte med oss selv.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s